Sotkamon seurakunnassa toimitaan 06.08.2021 alkaen seuraavasti:

2.8.2021 14.38

Tiedote 29.7.2021 14:43 Kainuu koronafi koulu Pohjois-Suomi Terttu Savolainen ylijohtaja.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tartuntatautilain 58§ mukaiset koronarajoitukset koskemaan koko Kainuun maakuntaa. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla ja seurueilla on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Rajoitus koskee yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys on voimassa ajalla 6.8.2021-27.8.2021.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä päätti 27.7.2021 esittää kokoontumisrajoituksia aluehallintovirastolle päätettäväksi epidemiatilanteen kiihtymisen hillitsemiseksi.

Alueellinen epidemiologinen tilanne Kainuun maakunnan alueella on heikentynyt useiden viikkojen ajan, eikä aiemmin annetuilla suosituksilla ja paikallisella yhteen kuntaan kohdistuvalla rajoituspäätöksellä ole saatu aikaan tartuntamäärien riittävää hillintää.

Sairaalanhoidon kuormitus Kainuussa on vielä matala, mutta tartunnanjäljitys ja testauskapasiteetti voivat vaarantua, mikäli rajoitustoimia ei tehdä. Merkittävä osuus Kainuun väestöstä on vielä rokottamatta, mistä voi aiheutua näille ihmisille vakavia haittoja, jos koronavirus leviää maakunnan alueella rajoittamattomasti.

Aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola kehottaa kiireesti ottamaan rokotteet: ”Kannustan erityisesti nuorempia rokottamattomia kainuulaisia ottamaan heti koronarokotteen, kun sellaisen saa. Rokotteiden riskit ovat selvästi koronavirustautia pienemmät, eikä virus ja sen muunnokset häviä enää minnekään.”

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän, eli Kainuun soten mukaan alueen tartuntamäärät ovat kivunneet korkealle tasolle. Ilmaantuvuus on tällä hetkellä sairaanhoitopiireistä kolmanneksi korkein.

Alueen koronakoordinaatioryhmä on todennut Kainuun olevan epidemian kiihtymisvaiheessa.

Sotkamon kirkossa on jumalanpalvelukset toistaiseksi sanajumalanpalveluksia, toimituksissa maskisuositus ja valitettavasti täytyy luopua toimituksien jälkeisiin tilaisuuksiin osallistumisista.

Pidä turvaväli ja huolehdi käsihygieniasta. Suosittelemme maskin käyttöä.

Jumalanpalvelukseen voi osallistua myös striimin kautta seurakunnan facebook-sivulla. Katsottavissa kahden viikon ajan.