Vapaaehtoistoiminta diakoniatyössä

KIINNOSTAAKO VAPAAEHTOISTYÖ?

Korona-aikana vapaaehtoistyötä tehdään epidemiatilanne sekä korona-ohjeet huomioiden.

Vapaaehtoistyötämme ovat Äiti Teresa -peittojen ja vauvannuttujen neulominen,  yhteisvastuukerääjänä toimiminen, hyväntekeväisyystempauksien ja -myyjäisten toteuttaminen sekä erilaiset palvelutehtävät, esim. EU-ruokajakelussa avustaminen, lähimmäispalvelu. Vapaaehtoistyössä voit myös hyödyntää halutessasi omaa osaamistasi. Onko sinulla kenties jokin taito tai ammattiin/koulutukseen liittyvä asia, jota haluaisit hyödyntää muiden hyväksi. Diakoniatyöntekijöiltä voit kysyä lisätietoa lisäksi jumalanpalveluksessa kolehdinkantajana ja tekstinlukijana toimimisesta.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Ulla Kuusisto p. 050-4315778 tai Riikka Pursiainen p. 050-3255209

Olet tervetullut mukaan toimimaan yhteisen hyvän puolesta!

Yhteisvastuukeräys

Osallistu tästä linkistä yhteisvastuukeräykseen

Tänä keväänä sinulla on mahdollisuus tilata itsellesi upeat puna-valkoiset yhteisvastuu-villasukat hintaan 25€. Tilaukset suoraan Ullalta p. 050-4315778 tai Riikalta p. 050-3255209. Sukat neulotaan vapaaehtoisten toimesta juuri sinun toivomaasi kokoon tilausjärjestyksessä.

Yhteisvastuu 2021 alkaa 7.2: Eniten vanhuudessa yllättää köyhyys

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Monet vanhukset elävät taloudellisessa ja sosiaalisessa ahdingossa, jota koronaepidemia on vielä korostanut. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla.
Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä. Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus, sairaudet – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.
Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Myös puuttumiskeinot ilmiöön ovat monimuotoisia. 40 prosenttia eläkeläisistämme saa eläkettä alle 1 250 euroa kuukaudessa. Karua on, että suurin yksittäinen seurakuntien ruoka-avun asiakasryhmä Suomessa on vähävaraiset vanhukset.
Vuodesta 1950 toiminut Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike.  Se on yksi Suomen suurimmista vuosittain järjestettävistä kansalaiskeräyksistä. Keräyksellä autetaan hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa.
60 % keräyksen tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun. 20 % keräystuotosta jakautuu kotimaisille erityiskohteille: puolet Kirkon diakoniarahastolle heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisen auttamiseen yhdessä paikallisseurakuntien kanssa, toinen puolikas Seurakuntaopiston kokoamalle kansanopistoverkostolle, joka toteuttaa maksuttomia digitaitojen koulutuksia vähävaraisille ikäihmisille vuodesta 2022 lähtien. 20 % keräystuotosta ohjataan oman seurakunnan kautta paikallisiin ikäihmisiä tukeviin toimiin tai diakonia-avustuksiin. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja vuoden 2021 keräyksen esimiehenä piispa Matti Repo.

Vanhukset Suomessa ja maailman katastrofialueilla tarvitsevat apuasi. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon. Kirkkopalvelujen keräyslupa RA/2020/639: Lähikeräysten sijasta voit antaa lahjasi Yhteisvastuukeräykseen oman seurakuntamme MobilePay-numeroon 88766 tai tekemällä lahjoituksen seurakuntamme nettisivujen kautta. Tämän jutun yläosasta löytyy linkki, jota klikkaamalla pääset lahjoittamaan. Jos lahjoitat pankin kautta, lisää lahjoitukseesi viite: 306539.Yhteisvastuun pankkitili on:  FI16 2089 1800 0067 75