Vapaaehtoistoiminta diakoniatyössä

KIINNOSTAAKO VAPAAEHTOISTYÖ?

Korona-aikana vapaaehtoistyötä tehdään epidemiatilanne sekä korona-ohjeet huomioiden.

Vapaaehtoistyötämme ovat Äiti Teresa -peittojen ja vauvannuttujen neulominen,  yhteisvastuukerääjänä toimiminen, hyväntekeväisyystempauksien ja -myyjäisten toteuttaminen sekä erilaiset palvelutehtävät, esim. EU-ruokajakelussa avustaminen.

Diakoniatyöntekijöiltä voit kysyä lisätietoa lisäksi jumalanpalveluksessa kolehdinkantajana ja tekstinlukijana toimimisesta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ulla Kuusisto p. 050-4315778 tai Riikka Pursiainen p. 050-3255209

Olet tervetullut mukaan toimimaan yhteisen hyvän puolesta!

Yhteisvastuukeräys

Osallistu tästä linkistä yhteisvastuukeräykseen

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelisluterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa heikkoja ja hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa. Keräyksen teema vaihtuu vuosittain. Keräysaika Sotkamossa on helmikuu (kynttilänpäivänä YV-messu kirkossa) - huhtikuu.

Keräystuotosta 60% tuotosta ohjautuu Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20% vuosittain vaihtuvaan kohteeseen ja 20% jää paikallisseurakuntaan keräyksen teeman mukaiseen avustustyöhön. Keräyksen toteutuksesta vastaavat diakoniatyöntekijät yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon. Eläkkeensaajista 40% eläke on alle 1250€. Pienituloisuuden raja on 1230€/kk. Syitä köyhyyteen ovat mm. kalliit asumiskustannukset, työeläkettä ei ole kertynyt, sairastamiseen ja terveyteen liittyvät kulut nousevat sekä perusturvan alhainen taso suhteessa elinkustannuksiin. Ulkomaan tiedotuksellisena kohteena on Uganda, jossa on pitkäkestoinen pakolaiskatastrofi, joka ei saa enää medianäkyvyyttä. Keräys alkaa Su 7.2.2021. Yle näyttää kanavillaan kevään aikana yhteisvastuudokumentteja sekä piispan tietoiskua. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja keräyksen esimiehenä toimii Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.