Kummupeli, Sotkamon Jymy vastaan Pattijoen Urheilijat Raahe. Ti 25.6. klo. 18.

LAPSITYÖN KERHOTOIMINTA ALKAA VK:LLA 35

Anitta p. 0505485751
Seurakuntatalo 0505872772
Vuokatin kirkko 0505872727

Seuraile sivujamme facbookissa ja pian myös instagramissa.

Lapsityö

Pikkulapsityö

Seurakunta muistaa lasta ja hänen perhettään lapsen juhlahetkissä. Seurakunnasta lähetetään jokaiselle 1-3-vuotiaalle lapselle syntymäpäiväkortti, jossa onnittelujen lisäksi perhe toivotetaan tervetulleeksi mukaan seurakunnan toimintaan: perhekerhoon, päiväkerhoon, jumalanpalveluksiin ym tapahtumiin.

Neljä vuotta täyttäville lapsille järjestetään jättisynttärit syksyllä.

Kun lapsi täyttää viisi vuotta, niin häntä muistetaan kirjalahjalla. Kotiin otetaan etukäteen yhteyttä ja sovitaan vierailusta, mikäli se vanhemmille sopii.

Kuusi vuotta täyttävät lapset kutsutaan omaan ikomajuttukerhoon. Kerho on seikkailukerho, joka kokoontuu iltaisin kerran viikossa. Kerhokauden aikana pidetään muutamia koko perheen yhteisiä kerhoiltoja.

Koulunsa aloittavat lapset siunataan syksyllä ennen koulun alkua.

Pikkulapsityö järjestää myös eri ikäluokkien jumalanpalveluksia:

• Vauvakirkko (0-2 v.)
  • Körökörökirkko (3 v. ja isovanhemmat)
  • Synttärikirkko (4 v.)
  • Kotikirkko (5 v.)
  • Kummikirkko (6 v. ja kummit)
  • Siunauskirkko (koulunsa aloittavat)

Vauvakerho

Vauvakerho on ensisijaisesti tarkoitettu ensimmäisen vauvan saaneille äideille ja isillle. Kerhossa on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia äitejä ja isiä. Kerhossa on mahdollisuus jakaa yhteisiä kokemuksia ja levähtää hetki kahvikupposen äärellä. Kerhossa pidetään pieni hartaushetki.

Perheaamu ja perheiltapäivä

Perheaamu ja-iltapäivä on perhekerhotoimintaa, johon ovat tervetulleita lapset yhdessä äidin, isän tai isovanhemman kanssa. Kerhossa on ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Kerhoon kuuluu pieni hartaushetki ja kahvitarjoilu.

Musiikkitoiminta

Kirkonrotan muskarissa ja perhemuskarissa on iloista musisointia koko perheelle

Päiväkerho

Päiväkerho on 2-5-vuotiaille tarkoitettua toimintaa, johon sisältyy kristillistä kasvatusta. Kerhossa opetellaan elämään yhdessä toisten samanikäisten lasten kanssa. Lasta tuetaan monin eri tavoin hänen persoonallisessa kehityksessään. Kerhossa lauletaan, leikitään, askarrellaan, maalataan, jumpataan, opetellaan hiljentymään ja ottamaan toiset huomioon.
Päiväkerhon 2-3v ryhmät kokoontuvat kerran viikossa (1,5 h ). Ryhmään tullessa lapsen tulee olla täyttänyt 2v.
Päiväkerhon 4-5-vuotiaat kokoontuvat kahdesti viikossa (3h)

Päiväkerhoja ohjaavat ammattitaitoiset lastenohjaajat.

Päiväkerhot kokoontuvat:

Seurakuntatalo, Kainuuntie 39, 88600 Sotkamo

Vuokatin kirkko, Varsitie 1a, 88610 Vuokatti

Kesätoiminta

Leikkikenttä

Seurakunta järjestää kesäkuussa ohjattua leikkikenttätoimintaa srk-talon leikkikentällä 3-8 v. lapsille. Nuorimmat leikkikentälle tulevat lapset täyttävät 3v kesäkuun loppuun mennessä ja vanhimmat lapset menevät toiselle luokalle kouluun. Leikkikenttä on avoinna arkipäivisin klo 9-14. Leikkikentällä lapsi voi olla koko päivän tai osan päivästä tai vaikkapa sen ajan, kun vanhemmat käyvät ostoksilla. Omat eväät mukaan.

Leikkikenttä on ilmainen.

Päiväleirit  Rytilahdessa.

Yhteistyö

• Kunnallinen päivähoito
  • Neuvola
  • Kunnan perhetyö
  • Päiväkodeissa pidetään kuukausittain hartaushetket.
  • Perhepäivähoitajille ja hoitolapsille järjestetään kerran viikossa avoimia kerhoja.
  • Koulu ja esiopetus
  • Eskareille hartaushetkiä päiväkodeissa
  • Kouluissa uskontotunteja toivomusten mukaan
  • Joulu- ja pääsiäisvaellukset sekä kevätkirkot