Tytöt ja Pojat 7-14-vuotiaat

Sotkamon seurakunnan Varhaisnuorisotyön tavoitteena on  kouluikäisen 7-14-vuotiaan kokonaisvaltaisen kasvun mahdollistaminen ja sen tukemista. Se on yhdessä tekemistä, olemista ja ihmettelyä. Pyrimme tarjoamaan yhteyden seurakuntaan monipuolisen toiminnan keinoin.

TuPu viestipalvelu

TuPu viestipalvelu auttaa Sotkamon ja Kajaanin alueen kouluikäisiä vastaamalla tekstareihin ja WhatsApp viesteihin. Viesteihin vastaavat Sotkamon ja Kajaanin nuorisotyöntekijät koulupäivien aikana. TuPu:n numero 044 7444 484.

Kerhot

Sotkamon seurakunnan kouluikäisille 7-14-vuotiaille on tarjolla monenlaisia kerhoja. Syyskaudella 2019 aloittaa 13 eri kerhoa.

Kokkikerhoja, joissa kokkaillaan kerhonohjaajien johdolla. Kokkikerhoja on sekä Vuokatissa, että Sotkamon Srk-talolla.  Askartelukerhossa askarrellaan kauden mukaan sopivia askarteluja.

Liikuntakerhoja on monenlaisia, sillä tavoitteena on, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus myös liikkua.Kerhokaudella 2019 jatkuu  sirkuskerho, jossa liikutaan hyvin monipuolisesti.

Tyttöjen jalkapallo kokoontuu kaksi kertaa viikosaa ja tyttöjä onkin ollut kerhoilemassa paljon. Tyttöjen jalkapallokerho on myös JuKin ja Sotkamon seurakunnan yhteistyökerho. Tyttöjen jalkapalloilu jatkuukin toivottavasti Juurikkalahden Kirin treeneissä myös kesällä...

Kaikki kerhot ovat kerholaisille maksuttomia. Kerhoihin ilmoittaudutaan kerhonohjaajille kerhoaikana. Mukaan mahtuu myös uudet kerholaiset!  Kerholaiset ovat vakuutettuja kerhoaikana. Kerhoja ohjaavat seurakunnan kerhonohjaajakoulutukseen osallistuvat kerhonohjaajat.

Tiedustelut nuorisotyönohjaaja Mirva Heikkiseltä mirva.heikkinen@evl.fi /050-5920055

JuKi yhteistyökerhoista tiedusteluihin vastaa myös Harri Heikkinen juurikkalahdekiri@gmail.com/ 044-7538511

Kerhonohjaajat

Kerhoja pitävät koulutetut kerhonohjaajat. Ohjaajat koulutetaan tehtäväänsä leireillä sekä kuukausittain tiimi-illoissa. Kerhonohjaajat ovat rippikoulun käyneitä nuoria, mutta useimmat tulevat mukaan toimintaan lukio ja ammattikouluikäisenä. Uusien kerhonohjaajien haku on syksyisin, jolloin aloitamme uusien kerhonohjaajien koulutuksen.Kerhonohjaajatiimimme on loistava porukka ja useimmat ohjaajamme jatkavat kerhonohjaajana monta vuotta. Panostamme tiimitoimintaan ja kerhonohjaajien hyvinvointiin.  Kerhonohjaajillemme maksamme pientä korvausta kerhonpidosta. Mikäli kiinnostuit kerhonohjaamisesta, niin ota yhteyttä Mirvaan. Uusia otetaan mukaan syksyllä alkavaan koulutukseen!

Pilotti

Pilotti on 10-13 -vuotiaille suunnattu ohjelma, jossa voi tutustua uusiin harrastuksiin, seikkailla, palvella ja hankkia uusia taitoja.

Pilotti on kolmetasoinen. Jokaisessa tasossa on omat vaatimuksensa. Tasoja ovat puutaso, kivitaso ja metallitaso.

Sotkamossa sai joulukuussa päätökseen Suomen ensimmäiset koko Pilotin läpi suorittaneet nuoret. Kaudella 2018-2019 meillä oli 25 aktiivista Pilottilaista suoritaamassa Pilottia kaikilla tasoilla. Tyttöjen Pilottiryhmä alkaa olla jo tupaten täynnä, mutta poikien ryhmään otetaan muutama uusi poika mukaan. Tähän ilmoittaudu mirva.heikkinen@evl.fi.

Jokainen pilotin suorittanut palkitaan. Löydä siipesi ja lähde lentoon!

Pilottilaiset kivi ja metallitasolla retkellä:

Tyttöjen ja poikien leirit

Leirit pidetään omassa leirikeskuksessamme Rytilahden Majalla. Leirit ovat viikonloppuleirejä ja niitä on kevättalvella, kesällä sekä syksyllä. Leiritoiminta on jaettu 1-4-lk sekä 5-7-lk ikäluokkiin. Leirit ovat hyvin suosittuja, joten kannattaa seurata ilmoittelua ja toimia heti. Ilmoittelemme leireistä Sotkamo-lehdessä, ilmoitustauluilla sekä näillä sivuilla. Leireillä seikkaillaan, askarrellaan, liikutaan, opitaan uusia asioita sekä hiljennytään. Jokaisella leirillä on oma teemansa, jonka ympärille leiri rakennetaan.
Leirejä ohjaavat varhaisnuorisotyöstä vastaava nuorisotyönohjaaja Mirva kahden muun ohjaajan kanssa. Mukana on myös innokkaita isosia sekä vanhempi isonen yöohjaajana. Leiriläiset majoittuvat yhdessä huoneisosen kanssa samaan huoneeseen.

Syksyllä 2019 aloitamme syysloman 3-6 luokkalaisten leirillä. Leiri täyttyi jo ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä.

100 vuotta Iloa tapahtuma Kainuun kouluikäisille lapsille 5.10.2019

Kouluikäisiin Tyttöihin ja Poikiin liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Nuorisotyönohjaaja Mirva Heikkinen p. 050 592 0055

mirva.heikkinen**@**evl.fi

Meidät löydät myös facebookista https://www.facebook.com/sotkamonsrktytotjapojat/

Instagramista https://www.instagram.com/smosrktytotjapojat/