Uutislistaukseen

Tiedote 27.8.2021 Kainuu koronafi Pohjois-Pohjanmaa Pohjois-Suomi päivittäistavarakauppa Terttu Savolainen ylijohtaja.

30.8.2021 14.43

Rokotekattavuus helpottaa kaupoissa asiointia

Tiedote 27.8.2021 10:02 Kainuu koronafi Pohjois-Pohjanmaa Pohjois-Suomi päivittäistavarakauppa Terttu Savolainen ylijohtaja

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 27.8.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 7. kokoukseen korona-aikana. Savolainen totesi, että rokotukset ovat pitkällä ja epidemian tilanne on siksi helpottanut. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa yleisten kokousten ja tilaisuuksien rajoituksia ei ole. Suositukset maskien käytöstä, lähietäisyyksien välttämisestä, hyvästä hygieniasta ja soveltuvasta etätyöstä ovat voimassa. Valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset ovat niin ikään voimassa.

Rokotusten eteneminen on virusmuunnosten leviämisen vuoksi entistäkin tärkeämpi. Riskiryhmät on pääosin rokotettu ja toisen rokotuksen saaneiden kattavuus paranee väestössä alkusyksyn aikana.

Alueellinen viruksen ilmaantuminen on korkealla tasolla, ja sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Kainuussa olemme kiihtymisvaiheessa.

Aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola korosti, että virus ei koskaan kokonaan häviä maailmasta, mutta rokotusten myötä pandemian haitta yhteiskunnalle helpottaa. Rokotusten ottamiselle on vahva suositus, sillä vain rokottaminen antaa suojaa virukselta, jonka jokainen tulee ennemmin tai myöhemmin kohtaamaan.

Työntekijöitä ja asiakkaita suojaavien etäisyyksien, pleksien, maskien, visiireiden, käsidesien ja muiden vakiintuneiden virusturvatoimien käyttöä jatketaan kaupoissa.

Seuraava Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkoston kokous on 24.9.2021 klo 9-10.

Sotkamon kirkossa on palattu viettämään messua. Pidä turvaväli ja huolehdi käsihygieniasta. Suosittelemme maskin käyttöä.

Messuun voi osallistua myös striimin kautta seurakunnan facebook-sivulla. Katsottavissa kahden viikon ajan.