Sotkamon seurakunnassa toimitaan 9.5.2021 asti seuraavasti:

3.5.2021 08.58

Tiedote 29.4.2021 Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa voimassa olevia kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 9.5.2021 saakka. Molemmilla alueilla on ilmennyt uusia tartuntaketjuja, ja Oulu on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen.

Aluehallintoviraston saamien arvioiden mukaan kokoontumisrajoitusten lieventämistä ei nähdä varovaisuusperiaatteen perusteella mahdollisena tällä hetkellä.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tänään tehnyt yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia rajoittavat päätökset toimialueelleen ajalle 3.5.- 9.5.2021. Päätösten mukaan yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella osallistua korkeintaan 10 (kymmenen) ja Kainuun kuntien alueilla korkeintaan 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, kun tapahtumissa varmistetaan turvallisuus noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta, joka täydentää tartuntatautilaista tulevia velvollisuuksia.
Päätös tehtiin nyt toistamiseen vain viikon ajaksi. Epidemiatilanteen arvioinnin perusteella aluehallintovirasto antaa viikon 18 lopulla, viimeistään 7.5.2021, uuden yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamispäätöksen, mikä tulee voimaan 10.5.2021.

Sotkamon kirkossa on palattu viettämään messua. Kirkkoon voi tulla, tulijat opastetaan eri sektoreihin niin, että kussakin sektorissa on max. 20 hlöä. Pidä turvaväli ja huolehdi käsihygieniasta. Suosittelemme maskin käyttöä.

Messuun voi osallistua myös striimin kautta seurakunnan facebook-sivulla. Katsottavissa kahden viikon ajan.

Hautauksia järjestäviä omaisia toivomme rajaavan tilaisuuden osallistujia niin, että hautajaiset pidetään lähimpien kesken.