Uutislistaukseen

Sotkamon seurakunnassa toimitaan 25.04.2021 asti seuraavasti:

26.3.2021 12.41

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella sekä Kainuussa 1.4.–25.4.2021. Tartuntatautilain nojalla on kielletty kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella ja Kainuussa 25. huhtikuuta saakka.

Pohjois-Pohjanmaalla sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 (kuusi) henkilöä ja Kainuussa korkeintaan 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus ja lähikontaktien välttäminen tapahtumissa varmistetaan noudattamalla mm. opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.2.2021 päivittämää ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain muutoksista tulevia velvollisuuksia.
Molemmat määräykset ovat voimassa ajalla 1.4.–25.4., ja ne koskevat kummallakin alueella niiden kaikkia kuntia.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto huomioi päätöksiä tehdessään alueellisten koordinaatiotyöryhmien arviot tilanteesta ja suositukset torjuntatoimiksi. Pohjois-Pohjanmaa on epidemian kiihtymisvaiheessa, ja Kainuu on perustasolla.
Kahden viimeisen viikon aikana COVID-19-tapausten ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on ollut 35,2 Pohjois-Pohjanmaalla ja 20,9 Kainuussa. Tautitilanne muuttuu päivittäin.
 

Lue lisää tästä

 

Sotkamon kirkossa on palattu viettämään messua. Kirkkoon voi tulla, tulijat opastetaan eri sektoreihin niin, että kussakin sektorissa on max. 20 hlöä.
Pidä turvaväli ja huolehdi käsihygieniasta. Suosittelemme maskin käyttöä.

Messuun voi osallistua myös striimin kautta seurakunnan facebook-sivulla. Katsottavissa kahden viikon ajan.

Hautauksia järjestäviä omaisia toivomme rajaavan tilaisuuden osallistujia niin, että hautajaiset pidetään lähimpien kesken.