Lapsityö

Pikkulapsityö

Seurakunta muistaa lasta ja hänen perhettään lapsen juhlahetkissä. Seurakunnasta lähetetään jokaiselle 1-3-vuotiaalle lapselle syntymäpäiväkortti, jossa onnittelujen lisäksi perhe toivotetaan tervetulleeksi mukaan seurakunnan toimintaan: perhekerhoon, päiväkerhoon, jumalanpalveluksiin ym tapahtumiin.

Neljä vuotta täyttäville lapsille järjestetään jättisynttärit syksyllä.

Kun lapsi täyttää viisi vuotta, niin häntä muistetaan kirjalahjalla. Kotiin otetaan etukäteen yhteyttä ja sovitaan vierailusta, mikäli se vanhemmille sopii.

Kuusi vuotta täyttävät lapset kutsutaan omaan ikomajuttukerhoon. Kerho on seikkailukerho, joka kokoontuu iltaisin kerran viikossa. Kerran kuukaudessa pidetään koko perheen yhteinen kerhoilta.

Koulunsa aloittavat lapset siunataan syksyllä ennen koulun alkua.

Pikkulapsityö järjestää myös eri ikäluokkien jumalanpalveluksia:

• Vauvakirkko (0-2 v.)
  • Körökörökirkko (3 v. ja isovanhemmat)
  • Synttärikirkko (4 v.)
  • Kotikirkko (5 v.)
  • Kummikirkko (6 v. ja kummit)
  • Siunauskirkko (koulunsa aloittavat)

Vauvakerho

Vauvakerho on ensisijaisesti tarkoitettu ensimmäisen vauvan saaneille äideille. Isätkin ovat tervetulleita mukaan. Kerhossa on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia äitejä ja isiä. Kerhossa on mahdollisuus jakaa yhteisiä kokemuksia ja levähtää hetki kahvikupposen äärellä. Kerhossa pidetään pieni hartaushetki.

Perhekerho

Perhekerho on kerho, johon ovat tervetulleita lapset yhdessä äidin, isän tai isovanhemman kanssa. Kerhossa on ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille yhdessä ja erikseen. Kerhoon kuuluu pieni hartaushetki ja kahvitarjoilu.

Perhekerho on hengähdyspaikka arjen keskellä.

Vauva- ja perhekerhot 2017-2018

Päiväkerho

Päiväkerho on 3-5-vuotiaille tarkoitettua toimintaa, johon sisältyy kristillistä kasvatusta. Kerhossa opetellaan elämään yhdessä toisten samanikäisten lasten kanssa. Lasta tuetaan monin eri tavoin hänen persoonallisessa kehityksessään. Kerhossa lauletaan, leikitään, askarrellaan, maalataan, jumpataan, opetellaan hiljentymään ja ottamaan toiset huomioon. Päiväkerhoissa on aina kaksi ammattitaitoista ohjaajaa.

Päiväkerhot kokoontuvat:

Seurakuntatalo, Kainuuntie 39, 88600 Sotkamo

Vuokatin kirkko, Varsitie 1a, 88610 Vuokatti

Päiväkerhot ja ikiomajuttukerhot 2016-2017

Kesätoiminta

Leikkikenttä

Seurakunta järjestää 29.5.-22.6.2017. ohjattua leikkikenttätoimintaa srk-talon leikkikentällä 3-8 v. lapsille. Leikkikenttä on avoinna arkipäivisin klo 9-14. Leikkikentällä lapsi voi olla koko päivän tai osan päivästä tai vaikkapa sen ajan, kun vanhemmat käyvät ostoksilla. Omat eväät mukaan.

Leikkikenttä on ilmainen.

Päiväleirit 26.6. ja 27.6.2017 Rytilahdessa.

Yhteistyö

• Kunnallinen päivähoito
  • Neuvola
  • Kunnan perhetyö
  • Päiväkodeissa pidetään kuukausittain hartaushetket. Kiertävän päiväkodin ryhmissä pidetään hartaushetket kerran syyskaudella ja kerran kevätkaudella.
  • Perhepäivähoitajille ja hoitolapsille järjestetään kerran viikossa avoimia kerhoja. Perhepäivähoitajien avoimet kerhot 2017-2018
  • Koulu ja esiopetus
  • Eskareille hartaushetkiä päiväkodeissa ja Salmelan koululla
  • Kouluissa uskontotunteja toivomusten mukaan
  • Joulu- ja pääsiäisvaellukset sekä kevätkirkot

Työntekijät

Lastenohjaajat:

Sylvi Pöllänen p. 050 587 2772

Marjo Kinnunen p. 050 587 2772

Marjut Peltokangas p. 050 587 2727

Sini Turunen p. 050 587 2727

Lapsityönohjaaja:

Anitta Fahim p. 050 548 5751

Vastaava teologi:

Jarkko Lievonen p. 050 563 4736

Palaute

Alla olevalla lomakkeella voit lähettää palautetta lapsityölle. Myös nimettömänä lähettäminen onnistuu.

Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi