Aa: | Facebook Email Print
Etusivu Toiminta Lapset ja nuoret Toimitukset Hallinto Kiinteistöt Nettipappi Palaute Yhteystiedot ________________________________________________________________________________________________________

Hautausmaa

Kartta

Sotkamon seurakunnan hautausmaa on otettu käyttöön vuonna 1847. Hautausmaan kokonaispinta-ala on 11,94 hehtaaria. Maata hautausmaakäyttöön on hankittu monessa erässä, viimeksi 1980-luvun lopulla noin 3 hehtaaria. Maastoltaan alue on kumpuilevaa mäntykangasta.

Hautausmaan pohjoiskulmassa, hautausmaalle johtavan tien oikealla puolella, on lähes 400 sotkamolaisen sankarihauta sekä sankarivainajien muistosta kertova suuri graniittinen risti.

Siunauskappelin itäisessä päädyssä on kärsimysajan suurena kuolontalvena 1867-68 nälkään kuolleiden muistomerkki.

Seurakunta luovuttaa kuolemantapauksen yhteydessä sotkamolaisille korkeintaan neljä hautapaikkaa ja muille korkeintaan kaksi hautapaikkaa. Hautaoikeus luovutetaan 30 vuodeksi.

Hautaukseen liittyvät maksut:

Hautapaikka:

  • sotkamolaiset 1. ja 2. paikka à 30 euroa ja 3. ja 4. paikka à 80 euroa
  • muut 1. ja 2. paikka à 150 euroa


Haudan kaivu ja peitto:

  • sotkamolaiset 60 euroa
  • muut 100 euroa
  • uurnahauta 30 euroa


​Haudan peruskunnostus:

  • sotkamolaiset 50 euroa
  • muut 100 euroa


Säilytystilan vuokra:

  • muilta kuin sotkamolaisilta 80 euroa / 3 viikkoa tai sen osa


Rintamaveteraanit ja heidän puolisonsa ovat vapautettuja edellä mainituista maksuista.

Haudanhoito

Seurakunta tuottaa haudanhoitopalveluja omakustannushintaan. Palveluun kuuluu hoidettavien hautojen kukkapenkin kunnostus keväällä, lannoitus, kukkien hankinta, istutus, kastelu, tarvittaessa kasvinsuojeluruiskutus sekä syksyllä kukkien poisto viimeistään syyskuun lopussa. Sopimus ei kata itse hautamuistomerkkiin kohdistuvia toimenpiteitä, kuten kiven oikaisu, puhdistus jne.

Seurakunnan kanssa voi tehdä joko yhtä kesää koskevan sopimuksen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, missä laskutus tapahtuu kuitenkin vuosittain.

Vuoden 2018 hinnat ovat seuraavat: perusmaksu 34 euroa/hauta.Kukkavaihtoehtoina ovat punainen ruusubegonia ja punainen begonia sekä reunakukkana hopealehti. Omaiset voivat valita vapaasti kukkien määrän. Kukkivien kukkien osalta lisämaksu on 2 euroa/kpl ja reunakukkien osalta 1 euro/kpl. Tällä maksulla tasataan eri kukkamäärän aiheuttama työkustannus. Lisäksi peritään kukista omakustannushinta; esimerkiksi begonia ja ruusubegonia 3,40 euroa/kpl ja reunakukka hopealehti 0,80 euroa/kpl. Omaiset voivat viedä hoitohaudoille leikkokukkia.

Haudanhoitoasioissa voi ottaa suoraan yhteyttä seurakunnan taloustoimistoon, p. 08 6172 3523.