Vuokatin kirkko

Vuokatin taajamassa sijaitsee seurakuntamme toinen kirkko. Kirkkotilat sijaitsevat vuonna 1985 valmistuneessa monitoimitalossa, osoitteessa Varsitie 1a. Kiinteistön on suunnitellut Arkton-Suunnitteluryhmä Oy Oulusta. Alkujaan seurakuntakodiksi valmistuneet tilat vihittiin kirkoksi 2.12.1990. Tilat sisältävät kirkkosalin lisäksi kerhohuoneen, keittiötilat ja toimistohuoneen. Kodikkaiden tilojen sisustuksessa on käytetty pääasiassa valkoiseksi maalattua puuta ja punatiiltä. Kirkkosalin takaosassa on vuonna 2001 hankittu tekstiilityö "Elämän veden virta", jonka on suunnitellut ja kutonut sotkamolaissyntyinen Leean Amin.

Kirkossa pidetään joka toinen sunnuntai messu kello 12.00 sekä juhlapyhien aikana messujen lisäksi hartaushetkiä. Seurakunnan oman toiminnan kuten päiväkerhojen, varhaisnuorten kerhojen, aikuisten päiväkerhojen yms. lisäksi tilat soveltuvat hyvin myös perhejuhlien pitopaikaksi. Saliin on mahdollista järjestää 70-80 henkilölle pöytäpaikat. Tarjoilun voi tilan varaaja järjestää joko itse tai hankkia nämä palvelut pitopalvelutoimintaa tarjoavilta yrityksiltä. Tilojen käytöstä peritään hinnaston mukaiset maksut.