Seurakunnalta apua, sielunhoito

Seurakunnan palvelut ovat sinua varten myös vaikeassa elämäntilanteessa. Seurakunnalta ja kirkolta saa apua moniin henkisiin, hengellisiin ja aineellisiin elämän tarpeisiin. Myös silloin, kun elämä satuttaa, älä jää yksin, vaan ota avoimesti yhteyttä kertoen avun tarpeestasi. Kartoitetaan seurakunnan auttamismahdollisuudet.

Tarjolla olevista mahdollisuuksista voit kysyä diakoniatyöntekijöiltä tai papeilta. Apu on maksutonta ellei toisin mainita. Työntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus. Häntä voi pyytää myös tulemaan kotiin.

Seurakunnan diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä esimerkiksi seuraavissa asioissa:

• Yksinäisyys
  • Vaikeudet
  • Onnettomuus
  • Työttömyys
  • Läheisen kuolema
  • Mielenterveys
  • Alkoholi, päihteet
  • Asumisongelmat
  • Sairaus ja avohoito
  • Avustajan tarve
  • Vanhuus
  • Vammaisuus
  • Vankilasta vapautuminen

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot:

Diakoniatoimisto, ma ja ke klo 9-10 p. 08 6172 3527

Diakonissa Riikka Pursiainen, p. 050 325 5209, **@**
Diakonissa Ulla Kuusisto, p. 050 431 5778, **@**

Papin kanssa voit keskustella luottamuksellisesti kaikista elämän ja uskon kysymyksistä. Häntä voit pyytää myös rukoilemaan sinulle tärkeiden asioiden puolesta. Rippi voi vapauttaa mieltä painavasta syyllisyydestä. Pappi tulee pyynnöstä sairaan luokse jakamaan ehtoollista.

Kirkkoherranvirastosta tavoittaa päivystävän papin. Virastoajan jälkeen kannattaa etenkin kiireellisissä tapauksissa soittaa papille kotiin.

Tarvitessasi pappia kirkollista toimitusta kuten kastetta, vihkimistä tai hautaan siunaamista varten, ota yhteys kirkkoherranvirastoon tai suoraan toimituksen suorittavaan pappiin.

Pappien yhteystiedot

Kirkkoherra Erkki Marin p. 050 400 8119, **@**
Kappalainen Helena Kuja-Kanto p. 050 493 6770, **@**
Kappalainen Antti Lankinen p. 050 368 3778, **@**
Seurakuntapastori Jarkko Lievonen p. 050 563 4736, **@**

Tarkempaa tietoa seurakunnan palveluista kannattaa tiedustella seurakunnan työntekijöiltä esim. puhelimitse tai etsiä seurakunnan kotisivuilta.

Kirkkoon voi jättää esirukouspyynnön, mikäli toivot että sinulle läheisen asian puolesta rukoillaan jumalanpalveluksessa.

Nuorten kysymyksiä varten seurakunnissa on nuorisotyöntekijöitä ja -pappeja. Heihin voivat myös vanhemmat ottaa yhteyttä kasvatuskysymyksissä. Vaikeuksissa tai syrjäytymisvaarassa olevia nuoria tuetaan.

Nuorisotyönohjaajien yhteystiedot:

Nuorisotyönohjaajat p. 08 6172 3542