Kodin siunaaminen

Kodin siunaaminen on rukoushetki, jossa pyydetään Jumalan siunausta kotiin ja sen elämälle ja siunataan uusi koti. Raamatussa luvataan: minkä Jumala on siunannut, sillä on oleva aina siunaus. Jumalan siunaus on siellä, missä kysytään ja seurataan Jumalan tahtoa. Siunaus on Kristuksen läsnäoloa kodin elämässä. Kodin siunaamisen toimittaa tavallisesti pappi, mutta tehtävä on mahdo­llinen myös muille henkilöille. Käytännön järjestelyt on hyvä sopia seurakunnan kanssa.

Kodin siunaamisen liturginen kaava otettiin kirkossamme käyttöön vuonna 1984. Kotien siunaaminen ei ole kuitenkaan uusi asia luterilaisessa kirkossa. Entisten aikojen tupaantuliaisseurat vastasivat nykyistä käytäntöä ja yhä edelleen kodin siunaaminen yhdistetään usein kotiseuroihin.