Lähetyksen ajankohtaiset

Lähetystyö on yhteinen asiamme!

Sotkamon seurakunnan lähetystyö nyt myös facebookissa

Sotkamon seurakunnan lähetystyön ajankohtaisista asioista löydät tietoa nyt myös facebook -ryhmästämme. Ryhmässä voit myös kommentoida, antaa palautetta ja esittää toiveita toiminnan kehittämiseksi. Tervetuloa tykkäämään.

Opettajien lähetysliiton vuosikalenterit 2016

Opettajien lähetysliiton vuosikalentereita on ostettavissa Sotkamon seurakunnan kirkkoherranvirastosta. Kalenterin hinta 10€.

Opettajien lähetysliitto tukee Suomen lähetysseuran kautta työhön lähteviä opettajia. Samoin tuetaan erilaisia kasvatusalan hankkeita ulkomailla ja lähetyskasvatustyötä kotimaassa.

Neulo nuttu Etiopialaiselle vauvalle

Etiopiassa, Airan sairaalassa, otetaan mielellään vastaan vauvoille ja erityisesti keskosvauvoille kudottuja villanuttuja. Jos nuttuja olisi tarpeeksi paljon, vauvat saisivat oman nuttunsa mukaan kotiin lähtiessään. Nutun kutomiseen ei kulu paljon aikaa ja ohje on helppo. Seuraavan ohjeen on suunnitellut lähetystyöntekijä Pirkko Tuppurainen Nalle-langalla kudottavaksi (muita lankavaihtoehtoja esim. Novitan Wool ja Tenneesee). Sen teko sujuu niiltäkin, jotka eivät ole aikaisemmin paljon kutoneet.

Ohje:

Luodaan 70 silmukkaa.

Kudotaan kaksi oikein kaksi nurin yhteensä 22 cm.

Sen jälkeen kudotaan aina oikein neulosta 24 silmukalla puikon alusta, kaksi oikein kaksi nurin 22 silmukalla puikon keskeltä ja aina oikein 24 silmukalla puikon lopusta, yhteensä 3 cm.

Kolmen sentin jälkeen päätetään keskimmäiset 22 silmukkaa ja kudotaan kumpikin olka erikseen aina oikein neuletta, kumpaakin noin kuusi cm.

Seuraavalla kerroksella kudotaan puikon alussa olevat 24 silmukkaa oikein. Sen jälkeen luodaan 22 uutta silmukkaa keskelle ja kudotaan taas puikon viimeiset 24 silmukkaa oikein.

Seuraavilla kerroksilla kudotaan puikon reunoilla olevat 24 silmukkaa aina oikein, ja keskellä olevat uudet 22 silmukkaa kaksi oikein kaksi nurin, yhteensä 3 cm.

Sitten siirrytään kutomaan koko puikollinen kaksi oikein kaksi nurin neuletta, jota tehdään taas 22 cm.

Tuloksena on pitkä pätkä neuletta, jossa on nelikulmainen pääaukko keskellä.

Viimeiseksi ommellaan sivusaumat yhteen. Käsille jätetään sopivan kokoiset aukot.

Nutut voit toimittaa lähetys- tai diakoniatyön toimistoon, mistä ne toimitetaan eteenpäin.

Neulo tai virkkaa Äiti Teresa -peiton lappuja

Neulo villalangasta lappuja 18 x 18 cm.
Käytä kaikki pienetkin lankakerät
Langassa on hyvä olla vähintään 50 % villaa
Peitto kootaan lapuista yhdistäen vuoroin vaaka- vuoroin pystysuunnassa.

Aikuisten peitto:
Käytä 63 lappua (7 x 9 lappua)
yhdistä laput ommellen tai virkaten

Lasten peitto:
Käytä 30 lappua (5 x 6 lappua)

Valmiit laput voit toimittaa Sotkamon seurakunnan diakoniatoimistoon tai kokoontuviin diakonia- ja lähetyspiireihin