Aa: | Facebook Email Print
Etusivu Herättäjäjuhlat Toiminta Lapset ja nuoret Toimitukset Hallinto Kiinteistöt Nettipappi Palaute Yhteystiedot ________________________________________________________________________________________________________

Sotkamon juhlien tunnus ja ulkoinen ilme

Herättäjäjuhlille valitaan hyvissä ajoin lyhty tunnus, joka on joko Raamatun lause, Siionin virren säe tai jokin kristillistä uskoa kuvaava ajatus. Paikallinen juhlatoimikunta ehdottaa kolmea tunnusta, joista yhdistyksen päätoimikunta valitsee yhden.

Sotkamon juhlien tunnukseksi päätoimikunta valitsi kolmesta ehdotuksesta säkeen Siionin virrestä 173:4 En pelkää vaarojen matkaa. Kun kaikissa eri puolilla Suomea pidetyissä vuonna 2006 pidetyissä seuroissa tilastoitiin seuroissa veisatut Siionin virret niin tämä ”Savitaipaleen kappalaisen” runoilema Siionin virsi oli kaikkein eniten veisattu. Näin tuota virttä voidaan pitää jonkinlaisena herännäisyyden lyhyenä oppimääränä. Se sopi hyvin myös ”vaarallisen” Sotkamon juhlille. Vaara- sana on kasimerkityksinen.

Virren tekijällekin se on ollut sitä. Kun säe jatkuu”Kun polku on synkeä, kaita on tie, voin kanssansa taivalta jatkaa” niin Katilalla lienee mielessä ollut tunnetuimman Psalmin 23 sanat ”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.”

Tämän juhlatunnuksen pohjalta Sotkamolainen taiteilija Sanna Diukman on laatinut Sotkamon juhlille tunnuksen jossa hienolla tavalla yhdistyvät juhlatunnus ja Sotkamon siniset vaarat.