Nuorisotyö

Sotkamon seurakunnan varsinainen nuorisotyö on suunnattu yläasteikäisille ja sitä vanhemmille nuorille ja nuorille aikuisille.

Nuorisotyö tarjoaa jokaiselle ikäluokalle toimintaa omassa seurakunnassa. Toiminnan tarkoituksena on auttaa uskomaan Jumalaan, löytämään yhteys niin Jumalaan kuin myös toisiin ihmisiin ja luontoon sekä tukea aikuistumisessa.

Seurakunnan nuorisotyö on juuri sinua varten. Jos jokin toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä nuorisotyön ohjaajaan!

Nuorisotyöhön kuuluu rippikoulutyön lisäksi:

Isoiskoulutus

Isoiskoulutus kestää talvikauden. Sen jälkeen on mahdollisuus päästä lasten-, varhaisnuorten ja rippikoululeireille isoksi. Isoiskoulutukseen voi tulla, kun oma rippikoulu on käyty. Isoiskoulutus kokoontuu joka toinen viikko. Siihen kuuluu kaksi viikonloppukoulutusta Rytilahden leirikeskuksessa, toinen syksyllä ja toinen keväällä. Talven aikana annetaan perustiedot ison tehtävistä ja harjoitellaan niitä käytännössä. Uudet isot siunataan tehtäväänsä keväällä iltamessun yhteydessä.

Isoiskoulutukseen ilmoittaudutaan tulemalla ensimmäiseen kokoontumiseen, josta ilmoitetaan erikseen Sotkamo-lehdessä ja Tenetin yläasteen ilmoitustaululla. Ensimmäinen kokoontuminen on syys- lokakuun aikoihin. Koulutuksesta saa todistuksen.

Isot vastaavat leireillä omasta ryhmästään. Iso saa palkkion työstään. Työstä saa pyydettäessä työtodistuksen.

Jatkoisoiskoulutus

Jatkoisoiskoulutus kestää talvikauden. Siihen voi tulla, kun oma isoiskoulutus on käyty. Jatkoisoiskoulutus on nimensä mukaisesti jatkoa isoskoulutukselle sekä isoistaitojen syventämistä ja erilaisten pikkuprojektien tekemistä talven aikana.

Jatkoisoiskoulutus kokoontuu joka toinen viikko. Sen lisäksi siihen kuuluu kaksi leirijaksoa.

Jatkoisoiskoulutus alkaa syksyllä syys- lokakuun aikoihin. Siitä ilmoitetaan Sotkamo-lehdessä ja lukion ilmoitustaululla. Koulutukseen ilmoittaudutaan ensimmäisessä kokoontumisessa. Koulutuksesta saa todistuksen.

Jatkoisoiskoulutuksesta on mahdollisuus saada lukion kurssimerkintä.

Safari

Safari on isoiskoulutuksen käyneiden nuorten ryhmä, joka kiertää kesän aikana kaikilla rippi- ja varhaisnuorten leireillä kertomassa lähetystyöstä. Safarinuoret kootaan keväällä huhtikuussa. Ryhmä valmistautuu kesään huhti-toukokuun aikana. Safari on isoistoimintaa.

Messuryhmä

Nuorten messuryhmä koostuu lauluryhmästä ja bändistä. Messuryhmä toteuttaa talven aikana ehtoollismessuja ja muita kirkkotilanteita, jotka ovat kaikille avoimia vauvasta vaariin. Messuryhmä vastaa kirkkojen musiikista, mutta muuten jumalanpalvelukset etenevät normaalin kaavan mukaan.

Lauluryhmä eli messukuoro ja bändi harjoittelevat erikseen ensin, jonka jälkeen harjoitellaan yhdessä.

Jos laulaminen kiinnostaa, ota yhteyttä tai tule harjoituksiin!

Elokuvaryhmä

VERSOVA PUU - ELOKUVATOIMINTA

on toimintaa, jossa elokuvanteon prosessin kautta nuoret pääsevät toteuttamaan ja kehittämään itseään. Toiminnan tarkoituksena on antaa nuorille välineet oman sanomallisen elokuvaidean kehittämiseen ja toteuttamiseen. Tarkoituksena on valmistaa nuorten ideoima ja käsikirjoittama elokuva yhdessä elokuva-alan ammattilaisten kanssa siten, että nuorten visio ja näkökulma välittyisi parhaalla mahdollisella tavalla. Nuoret saavat käydä läpi koko elokuvanteon kaaren, ideoinnista valmiin elokuvan ensi-iltaan saakka, ammattilaisten ohjauksessa, sekä kertoa tarinaa omasta elämästään ja maailmastaan.

Versova Puu -toiminnasta tekee ainutlaatuisen sen ajatus hyödyntää elokuvanteon prosessia nuorisotyön muotona. Lyhytkestoisten työpajojen ja viikonloppuleirien sijasta hanke toteutetaan sitouttamalla ryhmän vetäjänä toimiva elokuva-alan ammattilainen projektiin koko vuodeksi yhdessä nuorten kanssa. Kokoontumiset ovat viikoittaisia ja sisältävät vuoden aikana useita viikonloppuleirejä ja intensiivisiä toimintajaksoja.

Elokuvan tekeminen on kokonaisvaltaista tiimityötä, joka vaatii sen jokaisen jäsenen sitoutumista koko vuoden ajaksi. Se vaatii useita tiiviitä tapaamisia sekä jatkuvaa yhteydenpitoa myös tapaamisten ulkopuolella sosiaalisessa mediassa, sähköpostitse ja puhelimitse. Tiivis yhdessäolo ja pitkäjänteinen toiminta mahdollistavat vahvan ryhmädynamiikan ja paremmat edellytykset nuorten jatkuvalle tukemiselle.

Elokuvaryhmä on toimintaa, jonka pyrkimyksenä on olla nuorille opetuksellisesti, sisällöllisesti ja taiteellisesti merkittävää. Tarkoituksena on yhdistää yhteisöllistä tekemistä ja nuorten luovuutta sekä valmistaa yhdessä oma elokuva.

Ryhmäläiset koostuvat maksimissaan kymmenestä 16-18-vuotiaasta nuoresta.

Elokuvantekokerhotoiminta aloitettiin pilottihankkeena keväällä 2006, jonka päätteeksi valmistui ensimmäinen lyhytelokuva Kultainen keskitie. Pilottihankkeesta saatujen kokemuksien avulla toimintaa kehitettiin ja elokuvanteosta päätettiin tehdä vuosittainen. Syksyllä 2007 koottiin toinen elokuvaryhmä ja lopputuotteena valmistui Risteys-lyhytelokuva toukokuussa 2008. Siitä lähtien on valmistunut vuosittain uusi lyhytelokuva. Lisäinfoa, mm. trailerit kaikista valmistuneista lyhytelokuvista osoitteessa www.versovapuu.fi.

Elokuvaryhmän tekemiä, kirkon nuorisotyönohjaajan ammattia esitteleviä Fleim-mainosklippejä voit vilkaista seuraavista YouTube-linkeistä:

Iloissa ja suruissa
Hiipiminen